Chialamande med sukkerfri kirsebærsovs

0 med 0 stemmer
Opskrift af Brian Lagoni
Serveringer

1

personer
Forberedelse

20

min.
Tilberedning

5

min.

Her er et bud på en dessert til julemiddagen, som følger FoodBalance principperne 100%.

Chialamande er alt andet lige et kompromis, Så du skal gøre op med dig selv om du kan leve med dette kompromis.

Mener du at det er risalamanden det redder din jul, kan du overveje at skifte chiagrøden i denne opskrift ud med en rigtig rissengrød. Det vil give dig en sukkerfri Risalamande, der i smag kom meget tæt på “the real deal” og kun har kulhydrat fra risene.

Kirsebærsovsen fra easis er også lidt af et kompromis rent sunhedsmæssigt. Den indeholder bl.a. modificeret majsstivelse og kunstige sødestoffer. Men når det drejer sig om en enkelt dag tænker vi det går. Den smager fint og er ikke så hård ved din ketose, som en sukkerholdig.

Ingredienser

  • 100 g Kokosmælk (økologisk 365 fra fakta)

  • 0,5 spsk Chiafrø

  • 12 g Mandler (smuttet og hakket)

  • 30 ml Fløde

  • Vanille

  • Monkfruit (eller andet sødestof)

  • 30 ml Sukkerfri kirsebærsovs (easis)

Sådan gør du

  • Chiafrø og kokosmælk sættes i blød natten over. 
  • Mandler smutte hakes og tilsættes til chiagrøden. 
  • Fløden piskes sammen med vanille og sødestof til en cremet masse.
  • Flødeskum vendes i chiagrøden.
  • Kirsebærsovsen varmes og serveres til chialamanden.

Er du sulten på mere?

her er flere opskrifter der følger FoodBalance livstilen