Mørbradgryde med kartoffel-blomkålsmos
Serveringer
1
personerForberedelse
10
min.Tilberedning
30
min.Ingredienser
75 g Svinemørbrad, skår i tern
25 g Bacontern
50 g Champignon, i skiver
25 L Løg, finthakket
0,5 fed Hvidløg
100 g Hakkede tomater, fra dåse
0,5 spsk Tomatpure
20 ml Piskefløde
1 tsk Paprika
0,5 tsk Røget paprika
Salt og peber
- Kartoffel-blomkålsmos
100 g Blomkål
60 g Kartoffel
15 g Smør
Salt og peber
Sådan gør du
- Skær kartofler og blomkål i mindre stykker og kog det til det er mørt. Lad det gerne stå i det varme vand, indtil du skal bruge dem.
- Skær champignon i skiver. Hak løg og hvidløg. Skær mørbrad i tern.
- Steg Bacontern til de er sprøde og læg dem til side.
- Kom de skiveskårne champignon, hakket løg, og hvidløg på panden og steg det i baconfedtet.
- Tilsæt paprika og røget paprika. Steg grøntsagerne et øjeblik. Tilsæt og brun kødet sammen med grøntsagerne.
- Hæld de hakkede tomater, tomatpure, bacontern og fløde på panden sammen med grøntsager og kød. Smag til med salt og peber.
- Lad det simre, mens du laver kartoffelmosen.
- Kartoffel-blomkålsmos
- Hæld vandet fra blomkål og kartoflerne og tilsæt smør.
- Blend grøntsagerne til mosen er glat.
- Smag til med salt og peber.