Græske Frikadeller med Grønkålssalat og Tomatsalsa
Serveringer
2
personerPrep time
30
min.Cooking time
40
min.Calories
300
kcalDet her er en af vores absolutte favoritter. Husk at få grønkålen snittet helt fint, ellers bliver salaten lidt for drøj.
Ingredienser
200 g Kalv-og flæsk (okse og lam kan også bruges)
1 stk Æg
1 stk Bouillon
1 spsk Pofiber
1 tsk Spidskommen
1 fed Hvidløg
Krydderurter fx persille og/eller mynte
Peber
1 spsk Smør eller kokosolie til stegning
200 Gr Grønkål
25 g Mandler
50 g Appelsin eller friske hindbær
- Dressing til grønkålsalat
1 spsk Olivenolie
1 tsk Dijonsennep
1 tsk Yaconsirup
1 tsk Citronsaft
Salt og peber
- Tomatsalsa
10 g Løg
100 g Tomater
1/2 tsk Sambal Oleak eller chili (mængden afhænger af hvor stærk du vil have den)
Basilikum
1 tsk Syrligt fx limesaft, balsamico-eddike eller æblecidereddike
Salt
Sådan gør du
- Tomatsalsa
- Skær tomaterne i tern og del løg i mindre stykker.
- Put tomater, løg, basilikum og det syrlige i minihakker. Kør forsigtigt med pulserende tryk (du vil helst ikke have suppe).
- Hæld salsaen op i en skål og smag til med salt.
- Frikadeller
- Kom boullilon, æg, hvidløg og krydderurter i minihakkeren. Kør forsigtigt med pulserende tryk.
- Hæld blandingen og kødet i en skål.
- Bland herefter Pofiber, spidskommen og peber i.
- Lad farsen stå og trække mens du laver salaten.
- Grønkålssalat
- Hak mandlerne groft, og rist dem gyldne på en varm pande.
- Hak grønkål fint.
- Skær Appelsinen i både, og fjern skrællen med en kniv. Skær frugtkødet i tern.
- Dressing
- Hæld alle ingredienser i bøtte med tæt låg eller melryster. Ryst godt til dressingen er cremet. Hæld dressingen over salaten.
- Stegning af frikadeller
- Form frikadeller på ca 50 g. og steg dem i smør ved medium varme.
- Anret 2 frikadeller på tallerken og tag evt. mad fra til frokost.