Græske Frikadeller med Grønkålssalat og Tomatsalsa

0 med 0 stemmer
Opskrift af Brian Lagoni Måltid: HovedmåltidKøkken: FoodBalanceSværhedsgrad: Let
Serveringer

2

personer
Prep time

30

min.
Cooking time

40

min.
Calories

300

kcal

Det her er en af vores absolutte favoritter. Husk at få grønkålen snittet helt fint, ellers bliver salaten lidt for drøj.

Ingredienser

  • 200 g Kalv-og flæsk (okse og lam kan også bruges)

  • 1 stk Æg

  • 1 stk Bouillon

  • 1 spsk Pofiber

  • 1 tsk Spidskommen

  • 1 fed Hvidløg

  • Krydderurter fx persille og/eller mynte

  • Peber

  • 1 spsk Smør eller kokosolie til stegning

  • 200 Gr Grønkål

  • 25 g Mandler

  • 50 g Appelsin eller friske hindbær

  • Dressing til grønkålsalat
  • 1 spsk Olivenolie

  • 1 tsk Dijonsennep

  • 1 tsk Yaconsirup

  • 1 tsk Citronsaft

  • Salt og peber

  • Tomatsalsa
  • 10 g Løg

  • 100 g Tomater

  • 1/2 tsk Sambal Oleak eller chili (mængden afhænger af hvor stærk du vil have den)

  • Basilikum

  • 1 tsk Syrligt fx limesaft, balsamico-eddike eller æblecidereddike

  • Salt

Sådan gør du

  • Tomatsalsa
  • Skær tomaterne i tern og del løg i mindre stykker.
  • Put tomater, løg, basilikum og det syrlige i minihakker. Kør forsigtigt med pulserende tryk (du vil helst ikke have suppe).
  • Hæld salsaen op i en skål og smag til med salt.
  • Frikadeller
  • Kom boullilon, æg, hvidløg og krydderurter i minihakkeren. Kør forsigtigt med pulserende tryk.
  • Hæld blandingen og kødet i en skål.
  • Bland herefter Pofiber, spidskommen og peber i.
  • Lad farsen stå og trække mens du laver salaten.
  • Grønkålssalat
  • Hak mandlerne groft, og rist dem gyldne på en varm pande.
  • Hak grønkål fint.
  • Skær Appelsinen i både, og fjern skrællen med en kniv. Skær frugtkødet i tern.
  • Dressing
  • Hæld alle ingredienser i bøtte med tæt låg eller melryster. Ryst godt til dressingen er cremet. Hæld dressingen over salaten.
  • Stegning af frikadeller
  • Form frikadeller på ca 50 g. og steg dem i smør ved medium varme.
  • Anret 2 frikadeller på tallerken og tag evt. mad fra til frokost.

Er du sulten på mere?

her er flere opskrifter der følger FoodBalance livstilen