Mørbradgryde med kartoffel-blomkålsmos

0 med 0 stemmer
Opskrift af Brian Lagoni Måltid: HovedmåltidKøkken: FoodBalanceSværhedsgrad: Let
Serveringer

1

personer
Forberedelse

10

min.
Tilberedning

30

min.

Ingredienser

  • 75 g Svinemørbrad, skår i tern

  • 25 g Bacontern

  • 50 g Champignon, i skiver

  • 25 L Løg, finthakket

  • 0,5 fed Hvidløg

  • 100 g Hakkede tomater, fra dåse

  • 0,5 spsk Tomatpure

  • 20 ml Piskefløde

  • 1 tsk Paprika

  • 0,5 tsk Røget paprika

  • Salt og peber

  • Kartoffel-blomkålsmos
  • 100 g Blomkål

  • 60 g Kartoffel

  • 15 g Smør

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skær kartofler og blomkål i mindre stykker og kog det til det er mørt. Lad det gerne stå i det varme vand, indtil du skal bruge dem.
  • Skær champignon i skiver. Hak løg og hvidløg. Skær mørbrad i tern.
  • Steg Bacontern til de er sprøde og læg dem til side.
  • Kom de skiveskårne champignon, hakket løg, og hvidløg på panden og steg det i baconfedtet.
  • Tilsæt paprika og røget paprika. Steg grøntsagerne et øjeblik. Tilsæt og brun kødet sammen med grøntsagerne.
  • Hæld de hakkede tomater, tomatpure, bacontern og fløde på panden sammen med grøntsager og kød. Smag til med salt og peber.
  • Lad det simre, mens du laver kartoffelmosen.
  • Kartoffel-blomkålsmos
  • Hæld vandet fra blomkål og kartoflerne og tilsæt smør.
  • Blend grøntsagerne til mosen er glat.
  • Smag til med salt og peber.

Er du sulten på mere?

her er flere opskrifter der følger FoodBalance livstilen

Juleand med rødkålssalat, sweet potato og brun sovs
Mørbradgryde med kartoffel-blomkålsmos
Laks med kål i pesto