Wok med oksekød og basilikum, serveret med blomkålsris
Serveringer
2
personerForberedelse
30
min.Cooking time
25
min.Denne wok ret er super lækker og smagfuld. Start i god tid, for der en del kød og grønsager, der skal skæres ud. Men den er det hele værd!
Ingredienser
200 g oksekød fx. oksefilet eller flanksteak
15 g Smør eller kokosolie til stegning
120 g Gulerødder i tynde skiver
1 fed Hvidløg, finthakket
1 stk Rød peber i strimler
3 stk Forårsløg, fint snittet
3 spsk Tamari
Citronsaft
1 Håndfuld Basilikum
200 g Blomkål
15 g Smør
Salt
Evt. hakket persille
Sådan gør du
- Skær kødet i tynde strimler.
- Gør grøntsagerne klar.
- Riv eller hak blomkål fint, enten på det fine rivejern, i foodprocessoren eller med den store kniv.
- Steg blomkålen på panden i 5 minutter i smør ved middelvarme.
- Krydr blomkålen med salt og evt. hakket persille.
- Stil blomkålrisene til side. Læg et klæde eller stanniol over det, så de ikke bliver helt afkølet.
- Svits kødet kort på en varm wok eller pande i smør eller kokosolie, ca. 1 minut. Læg det til side et øjeblik.
- Sauter løg og hvidløg til det begynder at tage farve.
- Tilsæt peberfrugt og forårsløg og steg med i et minuts tid.
- Kom kødet tilbage på panden og tilsæt Tamari.
- Vend basilikum i inden servering, så bladene akkurat falder samme.
- Server med citronsaft og blomkålsris.