Wok med oksekød og basilikum, serveret med blomkålsris

0 med 0 stemmer
Opskrift af Brian Lagoni Måltid: HovedmåltidKøkken: FoodBalanceSværhedsgrad: Medium
Serveringer

2

personer
Forberedelse

30

min.
Cooking time

25

min.

Denne wok ret er super lækker og smagfuld. Start i god tid, for der en del kød og grønsager, der skal skæres ud. Men den er det hele værd!

Ingredienser

  • 200 g oksekød fx. oksefilet eller flanksteak

  • 15 g Smør eller kokosolie til stegning

  • 120 g Gulerødder i tynde skiver

  • 1 fed Hvidløg, finthakket

  • 1 stk Rød peber i strimler

  • 3 stk Forårsløg, fint snittet

  • 3 spsk Tamari

  • Citronsaft

  • 1 Håndfuld Basilikum

  • 200 g Blomkål

  • 15 g Smør

  • Salt

  • Evt. hakket persille

Sådan gør du

  • Skær kødet i tynde strimler.
  • Gør grøntsagerne klar.
  • Riv eller hak blomkål fint, enten på det fine rivejern, i foodprocessoren eller med den store kniv.
  • Steg blomkålen på panden i 5 minutter i smør ved middelvarme.
  • Krydr blomkålen med salt og evt. hakket persille.
  • Stil blomkålrisene til side. Læg et klæde eller stanniol over det, så de ikke bliver helt afkølet.
  • Svits kødet kort på en varm wok eller pande i smør eller kokosolie, ca. 1 minut. Læg det til side et øjeblik.
  • Sauter løg og hvidløg til det begynder at tage farve.
  • Tilsæt peberfrugt og forårsløg og steg med i et minuts tid.
  • Kom kødet tilbage på panden og tilsæt Tamari.
  • Vend basilikum i inden servering, så bladene akkurat falder samme.
  • Server med citronsaft og blomkålsris.

Er du sulten på mere?

her er flere opskrifter der følger FoodBalance livstilen