Suppe af “hvad du har'” med kylling

0 med 0 stemmer
Opskrift af Brian Lagoni Måltid: HovedmåltidKøkken: FoodBalance
Serveringer

2

personer
Forberedelse

15

min.
Tilberedning

25

min.

Denne lækre suppe, er altid god, når du skal have ryddet op i køleskabet. Den smager fantastisk og er nem at lave

Ingredienser

  • 200 g kylling, skåret i tern og stegt

  • 5 g kokosolie

  • 400 Gr Grøntsager – hvad du har fx: grønkål, gulerod (max. 60g), løg (max 60 g), rød peber mv.

  • 1 fed hvidløg

  • 1 skive lime

  • 1 tsk friskrevet ingefær

  • 1 tsk sambal oelek

  • 200 ml kokosmælk

  • 2 tsk tamari (glutenfri soja)

  • 1 tsk gurkemeje

  • 2 dl kyllingebouillon

  • Chili-hvidløgsolie
  • 10 g olivenolie

  • 1 fed hvidløg, presset

  • 1 tsk sambal oelek

Sådan gør du

  • Finsnit alle grøntsager i grove stykker.
  • Opvarm kokosolien i en stor gryde og rist karry heri.
  • Hæld hvidløg, løg, ingefær, citrongræs og chili ned oveni og steg et øjeblik.
  • Tilsæt alle grøntsagerne og steg dem i 4-5 minutter.
  • Tilsæt hvidløg, lime, sambal oelek, ingefær, tamari, gurkemeje, bouillon og kokosmælk. Lad det koge op.
  • Lad suppen simre i ca. 20 minutter.
  • Blend suppen med stavblenderen direkte i gryden og sæt den tilbage på blusset.
  • Smag til med salt/tamari og evt. lidt syrligt som fx friskpresset lime eller citron.
  • Chilli-hvidløgsolie
  • Bland olivenolie, sambal oelek og presset hvidløg
  • Server suppen med kylling, chilli-hvidløgsolie og drys evt. med frisk koriander

Er du sulten på mere?

her er flere opskrifter der følger FoodBalance livstilen