Suppe af “hvad du har'” med kylling
Serveringer
2
personerForberedelse
15
min.Tilberedning
25
min.Denne lækre suppe, er altid god, når du skal have ryddet op i køleskabet. Den smager fantastisk og er nem at lave
Ingredienser
200 g kylling, skåret i tern og stegt
5 g kokosolie
400 Gr Grøntsager – hvad du har fx: grønkål, gulerod (max. 60g), løg (max 60 g), rød peber mv.
1 fed hvidløg
1 skive lime
1 tsk friskrevet ingefær
1 tsk sambal oelek
200 ml kokosmælk
2 tsk tamari (glutenfri soja)
1 tsk gurkemeje
2 dl kyllingebouillon
- Chili-hvidløgsolie
10 g olivenolie
1 fed hvidløg, presset
1 tsk sambal oelek
Sådan gør du
- Finsnit alle grøntsager i grove stykker.
- Opvarm kokosolien i en stor gryde og rist karry heri.
- Hæld hvidløg, løg, ingefær, citrongræs og chili ned oveni og steg et øjeblik.
- Tilsæt alle grøntsagerne og steg dem i 4-5 minutter.
- Tilsæt hvidløg, lime, sambal oelek, ingefær, tamari, gurkemeje, bouillon og kokosmælk. Lad det koge op.
- Lad suppen simre i ca. 20 minutter.
- Blend suppen med stavblenderen direkte i gryden og sæt den tilbage på blusset.
- Smag til med salt/tamari og evt. lidt syrligt som fx friskpresset lime eller citron.
- Chilli-hvidløgsolie
- Bland olivenolie, sambal oelek og presset hvidløg
- Server suppen med kylling, chilli-hvidløgsolie og drys evt. med frisk koriander